duminică, 1 martie 2015

Salata Nisa

Ingrediente : 6 rosii mici, 100 gr. fasole verde fiarta, 5 cartofi fierti, 2 ardei grasi, 1 cutie de thon, 1 cutie fileuri de anchois, 100 gr. masline negre mici, 3 oua fierte tari, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin alb, 1 lingura capere, 10 frunze de busuioc proaspat, sare, piper 

Mod de preparare :      
    Se pune un ou deoparte, pentru sos. Se freaca bine un castron cu catelul de usturoi, ce ramine se toaca marunt. Se taie fasolea in doua bucati. Se taie cartofii, ceapa, ardeiul gras în rondele. Se taie rosiile si ouale in sferturi. In castron se pune un strat de cartofi, deasupra un strat de fasole verde, apoi rosiile, ceapa, ardeiul gras si se presara restul de usturoi. Se termina cu fileurile de anchois, tonul taiat bucatele, maslinele si feliile de ou. Se sareaza, se pipereaza. Se face un sos din ulei amestecat cu otet si galbenusul celui de-al treilea ou. Se toarna peste salata si se presara cu busuiocul tocat si cu capere.Cartofii se pot înlocui cu orez fiert

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu