marți, 17 martie 2015

Clătite cu marmeladă sau dulceaţă

Ingrediente : Marmeladă, dulceaţă, 3-4 linguri alcool pur.  

Mod de preparare :      
    După ce toate clătitele au fost coapte, păstrate calde pe apă fierbinte, se ung cu marmeladă sau dulceaţă şi se împăturesc în patru. Ca să nu curgă umplutura cînd se încălzesc, se vor împacheta ca sarmalele şi se vor păstra la cald acoperite, pînă cînd se servesc. Clătitele împăturite în patru se pot flamba la masă. Pe o farfurie întinsă se aşează patru clătite împăturite, cu vîrful spre centrul farfuriei, ca şi cum ar fi o singură clătită rotundă. Se presară cu zahăr tos (o linguriţă cu vîrf) şi se stropesc bine cu 3-4 linguri de alcool pur. Chiar la masă, se aprinde alcoolul (dacă se poate cu lumina stinsă în cameră) care, arzînd, va carameliza zahărul şi va da un gust plăcut clătitelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu